فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:28 Issue: 3, 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود رضائی* صفحات 280-299

    اهداف :

    در سال های اخیر، نانوذرات اکسید آهن به دلیل نقش غیرسمی خود در سیستم های زیستی، پتانسیل زیادی در کاربردهای زیست پزشکی از خود نشان داده اند. همچنین، خواص مغناطیسی و نیمه هادی نانوذرات اکسید آهن می تواند به کاربردهای چند منظوره در پزشکی منجر شود. 

    مواد و روش ها :

    در این مقاله، 49 مقاله مرتبط با نانوذرات اکسید آهن و کاربردهای گسترده آن در حوزه پزشکی و زیست فناوری، در فاصله سال های 1998 تا 2022 از طریق پایگاه های جست وجوی مقالات از پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر، پابمد و اسکوپوس جمع آوری شد.

    یافته ها :

    نانوذرات اکسید آهن نه تنها به عنوان عامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدسرطان مورد استفاده قرار می گیرند؛ بلکه می توانند با مولکول ها مختلف عامل دار می شوند و برای درمان و تشخیص سرطان کاربرد دارد. به دلیل اثرات زیان بار برخی از این عامل ها امروزه فیتوشیمیایی های عصاره گیاهان به عنوان جایگزینی برای عامل دار کردن این نانوذرات استفاده می شود. مزیت اصلی نانوذرات اکسید آهن، توزیع زیستی مناسب در نمونه زیستی در مقایسه با سایر سیستم های دارورسانی است. خاصیت مغناطیسی نانوذرات اکسید آهن در هایپرترمی و مواد حاجب در تصویربرداری رزونانس مغناطیسی توجه بسیاری از محققان را جلب کرده است.

    نتیجه گیری:

     نانوذرات اکسید آهن می توانند در درمان و تشخیص هدفمند در زیست پزشکی موثر واقع شوند. به منظور بهبود درمان های ضدسرطان و ضدمیکروبی، محققان با رویکردهای مختلفی از این نانوذرات استفاده کرده اند. باتوجه به کاربردها و نتایج وسیع نانوذرات اکسید آهن در پزشکی، مقاله مروری حاضر با هدف بحث در مورد روش های سنتز نانوذرات اکسید آهن، انواع پوشش های مورد استفاده برای عامل دار کردن آن ها و کاربردهای متفاوتی که در درمان و تشخیص سرطان دارند، به نگارش درآمده است.

    کلیدواژگان: نانوذرات اکسید آهن، سنتز، عامل دار کردن، سرطان
  • فرزانه رحیمی*، مهشید معینی مهر صفحات 300-329

    اهداف :

    باتوجه به تاثیرات نامطلوب اضطراب در مادران در دوره بارداری و زایمان، در مطالعات مختلف اقدامات پرستاری و مامایی متفاوتی به عنوان شیوه های درمانی جایگزین برای بهبود سلامت روانی و کاهش اضطراب در زنان باردار گروه کم خطر و پرخطر انجام شده است. این مطالعه با هدف مرور و جمع بندی این اقدامات انجام شده است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه مروری سیستماتیک اطلاعات موردنظر از پایگاه های اطلاعاتی پابمد، اسکوپوس،گوگل اسکالر، مرکز ثبت کارآزمایی های بالینی، پایگاه مرکز  اطلاعات علمی جهاد دانشگاه از ابتدای سال2000 تا اواخر سال 2022 جمع آوری شد.

    یافته ها:

     99 مطالعه (52 مقاله فارسی و 47 مقاله لاتین) مورد بررسی قرار گرفته است. در زنان باردار گروه پرخطر، 10 مطالعه و در زنان باردار گروه کم خطر، 89 مطالعه انجام شده است. 23 روش مختلف بر کاهش میزان اضطراب زنان باردار گروه کم خطر و پرخطر در دوره بارداری یا در مرحله اول زایمان استفاده شده است. تاثیر روش تن آرامی (20 مطالعه)، ذهن آگاهی (15 مطالعه)، استفاده از آوای قرآن و معنویت درمانی با تکیه بر آموزه های دینی (14مطالعه) و رایحه درمانی (11 مطالعه)، موسیقی درمانی (6 مطالعه) با تکرار بیشتری نسبت به سایر روش ها در مطالعات توسط محققین مورد بررسی قرار گرفته است.

    نتیجه گیری:

     بررسی های انجام شده نشان می دهد که تن آرامی فعال و تن آرامی پیش رونده عضلانی و روش ذهن آگاهی به علت آسان و قابل فهم بودن می تواند به عنوان روش کاربردی در کاهش اضطراب و بهبود اختلالات دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین استفاده از آوای قرآن و معنویت درمانی با تکیه برآموزه های دینی باتوجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی نیز می تواند به عنوان یک روش موثر در کاهش اضطراب زنان باردار هم در دوره بارداری و هم در مرحله اول زایمان نقش مهمی ایفا کند.

    کلیدواژگان: کاهش، بارداری، پرخطر، کم خطر، اضطراب، زنان، غیردارویی
  • حجت عادلی، چنگیز احمدی زاده*، محمدحسین صادقی زالی صفحات 330-353
    اهداف 

    مطالعات نشان داده اند که باکتری های پروبیوتیک شروع و پیشرفت عوامل سرطان زا را ازطریق مسیرهای مختلف مهار می کنند. هدف ما بررسی تاثیر باکتری لاکتوباسیلوس برویس جداسازی شده بر بیان ژن های مرتبط با رشد Rel A, IKB و Casp3 در سلول های سرطانی کولون HT29 می باشد

    مواد و روش ها :

    در طول این مطالعه ابتدا باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیل گونه برویس کشت داده شدند و پس از تهیه کاندیشن مدیا بر روی سلول های سرطان HT29 تیمار شدند. اثر سمیت سلولی باکتری با استفاده از روش MTT assay (Microculture Tetrazolium Test) مورد بررسی قرار گرفت. با استخراج DNA از سلول های تیمارشده انجام شد و تست DNA Ladder assay صورت گرفت همچنین تست DAPI برای نشان دادن آپوپتوز سلولی انجام شد. پس از استخراج RNA و تهیه cDNA برای تعیین مکانیسم تاثیر این باکتری بر سیگنالینگ سلولی، بیان ژن های مرتبط با رشدRel A, IKB) ،Cas3) به روش Real-time PCR موردسنجش قرار گرفت.

    یافته ها :

    نتایج حاصل از آزمایش MTT  نشان داد که باکتریه ای لاکتوباسیلوس برویس تکثیر سلوله ای HT29 را مهار کرده و سبب القای آپوپتوز در این سلول ها می شوند و تکثیر ژن Rel A را ازطریق افزایش بیان ژن IKB در این سلول ها مهار می کنند. نتایج دپی و DNA ladder assay حاصل از تیمار سلول های HT29 با باکتری های ذکرشده، تغییرات کیفی آپوپتوز سلولی را نشان داد. علاوه بر این، نتایج Real-time PCR نشان داد که باکتریهای لاکتوباسیلوس برویس سبب افزایش بیان ژن casp3 در سلول های سرطانی کولون HT29 شد (0/038=P).

    نتیجه گیری :

    یافته های ما نشان می دهد که لاکتوباسیلوس برویس مسیر سیگنالینگ سلولی آپوپتوز در سلول های سرطانی کولون HT29 را تحریک کرده و می توان درجهت استراتژی جدید درمانی و یا اجوانت تراپی برای تیمار سرطان کولون استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سرطان کلولون، باکتری لاکتوباسیلوس برویس، بیان ژن
  • زهرا عباسی رنجبر، ارسلان سالاری، طلوع حسندخت*، ابوذر فخر موسوی، سوفیا جعفرپور صفحات 354-365
    اهداف

    شیوع بالای موارد تشخیص داده نشده و در خطر بالای دیابت در جمعیت عمومی هشداردهنده است. همچنین فراوانی درگیری عروق کرونر در این گروه نسبت به افراد غیردیابتی بیشتر است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی افراد با خطر بالای دیابت در بیماران غیردیابتی تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان دانشگاهی مرجع در استان گیلان می باشد.

    مواد و روش ها 

    در یک مطالعه مقطعی،  اطلاعات 300 بیمار غیردیابتی کاندید آنژیوگرافی با نمونه گیری دردسترس جمع آوری شد. خطر ابتلا به دیابت با استفاده از ابزار خطرسنجی دیابت انجمن دیابت آمریکا محاسبه شد. امتیاز مساوی و بالای 5 (خطر بالا)، امتیاز 4 و زیر 4 به ترتیب خطر متوسط و کم خطر درنظر گرفته شد. 

    یافته ها

    میانگین سنی افراد موردمطالعه 15/7±59/44 سال بود. بیشتر افراد (59/3 درصد) مرد بودند. تنها 24/3 درصد از افراد موردمطالعه در گروه کم خطر بودند و بقیه در خطر متوسط (32 درصد) و بالای دیابت (43/7 درصد) قرار داشتند. فراوانی افراد با درگیری حداقل 2 رگ عروق کرونر در گروه با خطر بالای دیابت (43/1 درصد) بیشتر از دو گروه خطر متوسط(34/4 درصد) و خطر کم (22/5 درصد) بود.

    نتیجه گیری 

    سهم بالایی از افراد تحت آنژیوگرافی در خطر بالای دیابت بودند (>5). بنابراین، مدیریت ریسک فاکتورهای کاردیومتابولیک در بیماران قلبی بعد از ترخیص از بیمارستان با اهمیت است.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین، آنژیوگرافی کرونر، ریسک فاکتور، کاردیومتابولیک
  • بابک امیرسرداری، عباس صارمی، محمد ملکی پویا* صفحات 366-381

    اهداف :

    فعال شدن فرایندهای التهابی بلافاصله پس از انفارکتوس میوکارد ضروری است؛ اما اگر بیش از حد ادامه یابد می تواند وقوع سکته قلبی را تسهیل کند. باتوجه به اثرات مثبت تمرینات ورزشی بر مسیرهای التهابی و کاهش آن، به نظر می رسد در بهبود وضعیت بیماران سکته قلبی نقش مهمی برعهده داشته باشد. بر این اساس، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر یک دوره بازتوانی ورزشی فزآینده بر سطوح سرمی پنتراکسین-3 و استیوپروتگرین موش های صحرایی انفارکته انجام شد.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه تجربی کنترل شده با گروه کنترل 36 سر موش صحرایی نژاد ویستار (8 هفته ای با وزن 26±210 گرم) به طور تصادفی به 3 گروه سالم، انفارکتوس میوکارد و انفارکته-بازتوانی ورزشی فزآینده تقسیم شدند. سپس انفارکتوس میوکارد با استفاده از 2 تزریق زیرجلدی ایزوپروترونول (150 میلی گرم/کیلوگرم) به‎ فاصله 24 ساعت در گروه های انفارکته القا شد. گروه های مداخله برای یک جلسه تحت تمرین استقامتی فزآینده (تردمیل با سرعت 10 متر/دقیقه و زمان 20 دقیقه شروع و به سرعت 18 متر/دقیقه و زمان 50 دقیقه رسید) قرار گرفتند. سپس بلافاصله بعد از مداخله، سطوح سرمی PTX3 و OPG به روش الایزا بررسی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنووا یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح معناداری 0/05>P استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج آزمون نشان داد القای انفارکتوس قلبی منجر به افزایش معنا دار شاخص های موردمطالعه شد (0001/P=0). همچنین بازتوانی ورزشی فزآینده منجر به کاهش معنا دار (04/P=0 و 01/P=0) سطوح سرمی PTX3 و OPG نمونه ها نسبت به گروه انفارکتوس میوکارد شد.

    نتیجه گیری :

    مطالعه حاضر نشان داد بازتوانی ورزشی فزآینده با کاهش نشان گر های التهابی می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت بیماران انفارکته قلبی داشته باشد.

    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، توانبخشی، پنتراکسین-3، استئوپروتگرین
  • مونا سهیلیان خورذوقی، محمد رستمی نژاد، اعظم حدادی، عباس یادگار، حسین دبیری* صفحات 382-397

    اهداف:

     بیماری سلیاک نوعی بیماری خودایمنی مزمن می باشد که در اثر گلوتن و سایر عوامل محیطی مانند میکروبیوتای روده ای در افراد مستعد ازنظر ژنتیکی ایجاد می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی ترکیب و میزان شمارش جمعیت میکروبیوتای روده ای هدف در بیماران سلیاکی و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد.

    مواد و روش ها:

     در مطالعه آزمایش-کنترل حاضر، 2 باکتری بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس درنمونه مدفوع 20 بیمار سلیاکی تحت رژیم غذایی فاقد گلوتن با 20 فرد سالم مراجعه کننده به دپارتمان سلیاک تهران-ایران، بین مرداد تا بهمن سال 1398 بررسی شد. DNA باکتریایی استخراج شده از نمونه مدفوع توسط جفت آغازگرهای اختصاصی و با تکنیک ریل تایم پی سی آر، موردسنجش و ارزیابی قرار گرفت. تجزیه وتحلیل آماری با نسخه 21 نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها :

    نتایج حاصل از بررسی مشخصات جمعیت شناختی در 2 گروه مورد مطالعه ازنظر جنسیتی، میانگین سنی و طبقه بندی مارش اختلاف معناداری نداشته است (P>0/05). ازطرفی مقایسه میکروبیوتای روده ای نشان می دهد که میزان باکتری های مفید بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس در بیماران سلیاکی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کمتر می باشد.

    نتیجه گیری:

     نتایج حاصل از این مطالعه پدیده ناتراز شدن میکروبیوتای روده در بیماران سلیاکی را در مقایسه با افراد سالم تایید کرد.. به علاوه، تغییر در میکروبیوتای روده ممکن است در روند بیماری زایی بیماری سلیاک نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: بیماری سلیاک، میکروبیوتای گوارشی، ناتراز شدن، رژیم فاقد گلوتن
  • فریدا صادقی فاضل، امیر رشید لمیر، رامبد خواجه ای*، اکبر صفی پور افشار صفحات 398-411

    اهداف :

    بیماری های قلبی عروقی ازجمله اصلی ترین عوامل مرگ ومیر در جوامع مدرن است. این نوع بیماری با نبود تحرک فیزیکی و بیان برخی ژن های دخیل در انتقال کلسترول خون مرتبط است. پروتیین های انتقل نوار متصل با ATP (ژن های ABCG8 و ABCG5) بیان بسته ژن های 5 و 8 آدنوزین های وابسته به تری فسفات می باشد که عضو خانواده انتقال دهنده ABC است و نقش مهمی در کلسترول لیپوپروتیین با چگالی بالا و متابولیسم لیپوپروتیین ها دارد. فعالیت ژن های ABCG5/8 شامل حذف کلسترول و کاهش سمی بودن آن  است. افزایش فعالیت این دو عامل می تواند از تنگی عروق کرونری (آترواسکلروز) جلوگیری کند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی مقاومتی بر بیان ژن های ABCG5 و ABCG8 در بیماران جراحی بای پس عروق کرونری می باشد.

    مواد و روش ها:

     جمعیت مطالعه شامل 30 مرد که به صورت داوطلبانه و تصادفی انتخاب شده و به 2 گروه آزمایش (تعدا 15 نفر) و کنترل (تعدا 15 نفر) تقسیم شدند می باشد. گروه آزمایش 8 هفته تمرین های هوازی مقاومتی انجام داد (3 جلسه در هر هفته) درحالی که گروه کنترل هیچ نوع تمرینی دریافت نکرده بود. نمونه خون افراد 48 ساعت پیش از اولین جلسه تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی درحالی گرفته شد که افراد روزه بودند. از تکنیک PCR شبه-کمی استفاده شد تا بیان ژن های ABCG5 و ABCG8 اندازه گیری شود. آزمون های تی مستقل و تی جفتی مورداستفاده قرار گرفت تا داده ها در سطح اهمیت 0/05 در نسخه 21 نرم افزار SPSS تحلیل شوند.

    یافته ها :

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل، افزایش چشمگیر بیان ژن های ABCG5 و ABCG8 در mRNA خود به دلیل 8 هفته تمرین های هوازی مقاومتی داشتند.

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های این تحقیق می توان چنین بیان کرد که تمرین های هوازی مقاومتی، بیان ژن های ABCG5 و ABCG8 را افزایش می دهند که منجر به بهبود فرآیند انتقال کلسترول می شود که درنهایت می تواند در بهبود بیماران جراحی بای پس عروق کرونری کمک کند و از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: ژن ABCG5، ABCG8، تمرین هوازی مقاومتی، پیوند عروق کرونر، بیمار
  • سهند فتحی، یعقوب قره داغی* صفحات 412-421

    اهداف:

     گونه های مختلف گونگیلونما متداول ترین انگل های موش هستند که می تواند به صورت تصادفی به انسان سرایت و موجب بیماری شود. هدف این مطالعه شناخت و بررسی ریخت شناسی گونگیلونما نیوپلاستیکوم و اهمیت بیماری های مشترک بین حیوان و انسان در میان موش های تبریز است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه، 100 موش (29 موش سیاه و 71 موش قهوه ای) از نقاط مختلف شهر تبریز به وسیله تله های زنده گرفته شدند. در محیط های مطالعه، قاب بالان (سوسک)های خوراکی به وفور یافت می شد و تقریبا در تمام نقاطی که تله گذاری انجام شده بود، ساکنین از حضور سوسک ها شکایت داشتند. این سوسک ها دربرگیرنده واسط انگل های گونگیلونما بودند و به آسانی به حیواناتی چون موش ها، خرگوش ها، گربه ها، گله گاوها و به صورت تصادفی به انسان ها سرایت می کند.

    یافته ها:

     در این مطالعه، مری و شکم موش ها با دقت برای یافتن عفونت گونگیلونما بررسی و تنها یکی از گونه های گونگیلونما از آن ها جدا شد: گونه گونگیلونما نیوپلاستیکوم.

    نتیجه گیری:

     باتوجه به فراوانی سوسک ها، تعداد گونگیلونما نیوپلاستیکوم بالا گزارش نشد که می تواند بیان گر عفونت های انسانی باشد. مطالعات انگل شناسی بیشتری در مناطق مختلف جغرافیایی ایران و دیگر کشورها باید انجام شود.

    کلیدواژگان: گونگیلونما نئوپلاستیکوم، موش سیاه، تبریز، ایران
|
  • Masoud Rezaei* Pages 280-299
    Aims 

    In recent years, iron oxide nanoparticles have shown incredible possibilities in biomedical applications due to their non-toxic function in biological systems. Furthermore, these nanoparticles have multifunctional applications, such as antibacterial, antifungal, and anticancer effects in medicine due to their magnetic properties. 

    Methods & Materials

    In this article, 49 articles related to iron oxide nanoparticles and their wide applications in medicine and biotechnology were collected from 1998 to 2022 through article search databases from Google Scholar, Pubmed, and Scopus.

    Findings 

    Iron oxide nanoparticles are not only used as antibacterial, antifungal, and anticancer agents but also they can be functionalized with different molecules and used to treat and diagnose cancer. Due to the adverse effects of some of these molecules, phytochemicals of plant extracts are used today as an alternative to functionalize these nanoparticles. The main advantage of iron oxide nanoparticles is the appropriate bio-distribution in the biological sample compared to other drug delivery systems. The magnetic properties of iron oxide nanoparticles in hyperthermia and contrast media in magnetic resonance imaging have attracted the attention of many researchers.

    Conclusion

    Iron oxide nanoparticles can be effective in targeted treatment and diagnosis in biomedicine. To improve anticancer and antimicrobial therapies, researchers have used these nanoparticles with different approaches. Considering the wide applications and results of iron oxide nanoparticles in medicine, this review article has been written to discuss the methods of synthesis of iron oxide nanoparticles, the types of coatings used to functionalize them, and the different applications in cancer treatment and diagnosis.

    Keywords: Iron oxide nanoparticles, Diagnosis, Therapeutics, Cancer
  • Farzaneh Rahimi*, Mahshid Moenimehr Pages 300-329
    Aims 

    Considering the adverse effects of anxiety in pregnant women during pregnancy and labor, various studies have investigated nursing and obstetric techniques as alternative treatment methods to improve mental health and reduce anxiety in pregnant women of low-risk and high-risk groups. This study aims to review the existing literature on this subject and provide a conclusion.

    Methods & Materials

    In this systematic review, the necessary information was gathered from the following databases from 2000 to 2022, Since Direct, Scopus, PubMed, SID, Google Scholar, and Iran Registry of Clinical Trials

    Findings

    A total of 99 articles (52 in Persian and 47 in English) were investigated. Of this sample, 10 studies were conducted in the high-risk group of pregnant women, and 89 studies were conducted in the low-risk group of pregnant women. Meanwhile, 23 different methods of reducing anxiety in the low-risk and high-risk groups of pregnant women during pregnancy or the first stages of pregnancy were employed. Among the articles, the relaxation method (20 articles), mindfulness (15 articles), using Quran verses and spiritual treatment based on religious teachings (14 articles), aromatherapy (11 articles), and music therapy (6 articles) were the most effective articles compared to other methods investigated by researchers.

    Conclusion

    Based on the studies, active relaxation, and progressive muscle relaxation, and mindfulness can be used as a practical method to reduce anxiety and improve disorders during pregnancy due to being easy and understandable. Also, the use of Quran verses and spiritual treatment based on spiritual training, considering Iranian and Islamic culture, can effectively reduce anxiety in pregnant women and play a crucial role during pregnancy and in the first stages of pregnancy.

    Keywords: Reduction, Pregnancy, High-risk, Low-risk, Anxiety, Women, Non-pharmacological
  • Hojat Adeli, Changiz Ahmadizadeh*, MohammadHossein Sadeghi Zali Pages 330-353
    Aims

    Studies have shown that probiotic bacteria inhibit the onset and progression of carcinogenesis through different pathways. Our objective in this study was to determine the effect of probiotic bacteria on the expression of growth-related genes Rel A, IKB, and Casp3 in HT29 colon cancer cells

    Methods & Materials

    In this study, the Lactobacillus brevis probiotic bacteria were first cultured, and after the supply of media conditioning, they were treated on HT29 cancer cells. The bacterium’s cytotoxic effect (bacterial T cells) was investigated using a microculture tetrazolium test (MTT). DNA was extracted from the treated cells, and a DNA Ladder assay was performed. Also, the 4′,6-diamidino-2-phenylindole (DAPI) test was performed to show cell apoptosis. After ribonucleic acid  (RNA) extraction and complementary DNA (cDNA) preparation to determine the mechanism of the effect of this bacterium on cellular signaling, the expression of growth-related genes Rel A, IKB, and Cas3 was measured using a real-time polymerase chain reaction (PCR) method.

    Findings

    The microculture tetrazolium (MTT) test showed that L. b bacteria inhibit HT29 cells’ proliferation, induce apoptosis in these cells, and inhibit Rel A gene proliferation by increasing IKB gene expression. Also, 4′,6-diamidino-2-phenylindole (DAPI), and DNA ladder assay following the treatment of HT29 cells regarding the mentioned bacteria showed qualitative changes in cell apoptosis. In addition, real-time polymerase chain reaction (PCR) results showed that L. b increased Casp3 gene expression in HT29 colon cancer cells (P=0.038).

    Conclusion 

    Our findings indicate that L. b stimulates the apoptotic cell signaling pathway in HT29 colon cancer cells. It can be used as a new treatment strategy or therapy for colon cancer treatment.

    Keywords: Colon cancer, Lactobacillus bevis bacteria, Gene expression
  • Zahra Abbasi Ranjbar, Arsalan Salari, Tolou Hasandokht*, Abuzar Fakhr Mousavi, Sofia Jaefarpour Pages 354-365
    Aims 

    The high prevalence of undiagnosed diabetes and the high risk for diabetes in the general population is alarming. In addition, the frequency of coronary artery diseases (CAD) in patients with undiagnosed diabetes is higher than in non-diabetic patients. This study aimed to investigate the frequency of people at risk of diabetes in patients undergoing coronary artery angiography (CAG) in a university referral hospital in Guilan Province, Iran.

    Methods & Materials

    In this cross-sectional study, data from 300 non-diabetic patients who were candidates for CAG were collected using a simple sampling method. The risk of developing diabetes was calculated according to American Diabetes Association (ADA) risk score. ADA scores higher than five were considered high risk, and ADA scores equal to 4 and lower than 4 were as moderate and low risk, respectively.

    Findings 

    The mean age of the study population was 59.44±15.7 years. Most subjects were male (59.3%). Only 24.3% of patients were in the low-risk group while 32% were in moderate risk and 43.7% were in the high-risk group. The frequency of patients with at least two coronary artery involvement was significantly higher in the high-risk group (43.1%) than in the moderate group (34.4%), and the low-risk (22.5%) group.

    Conclusion 

    A high proportion of the patients undergoing CAG were at high risk of developing diabetes. Hence, it seems essential to address cardiometabolic risk factors in coronary artery diseases (CAD) after discharge from the hospital.

    Keywords: Diabetes mellitus, Coronary angiography, Risk factors, Cardiometabolic
  • Babak Amirsardari, Abbas Saremi, Mohammad Malekipouya* Pages 366-381
    Aims

    Activation of inflammatory processes is necessary immediately after myocardial infarction (MI), but if it continues excessively, it can facilitate the occurrence of MI. Considering the positive effects of exercise on inflammatory pathways and their reduction, it seems to play a crucial role in improving the condition of MI patients. Accordingly, the present study investigated the effect of an incremental training rehabilitation period on serum levels of pentraxin-3 and osteoprotegerin in infarcted rats.

    Methods & Materials

    In this experimental study controlled with a control group, 36 Wistar rats (8 weeks old, weighing 210±26 g) were randomly divided into 3 groups, healthy, MI, and infarction-incremental training rehabilitation. MI was then induced in two infarction groups using two subcutaneous injections of isoproterenol (150 mg/kg) at 24-hour intervals. The intervention groups underwent incremental endurance training for one session (treadmill with a speed of 10 m/min and a start time of 20 minutes and reached a speed of 18 m/min and a time of 50 minutes). Serum levels of pentraxin-3 (PTX3) and osteoprotegerin (OPG) were then assessed by ELISA immediately after the intervention. One-way analysis of variance and Tukey post hoc tests were used to analyze the data at the significance level of P<0.05.

    Findings 

    The results showed that induction of MI led to a significant increase in the studied indicators (P=0.0001). Also, incremental training rehabilitation led to a significant decrease (P=0.04 and P=0.01) in the serum levels of pentroxin-3 (PTX3) and osteoprotegerin (OPG) in the samples compared to the MI group.

    Conclusion 

    The present study showed that incremental training rehabilitation by reducing inflammatory markers can play a crucial role in improving the condition of patients with MI.

    Keywords: Myocardial infarction, Incremental training rehabilitation, Pentraxin-3 (PTX3), Osteoprotegerin
  • Mona Soheilian‑Khorzoghi, Mohammad Rostami‑Nejad, Azam Haddadi, Abbas Yadegar, Hossein Dabiri* Pages 382-397
    Aims 

    Celiac disease (CD) is a chronic autoimmune disease triggered by gluten and other environmental factors, such as intestinal microbiota in genetically predisposed persons. This study aimed to evaluate the composition of the target gut microbiota population in patients with CD and to compare it with healthy individuals.

    Methods & Materials

    In this case-control study, Bifidobacterium and Lactobacillus were evaluated in the fecal samples of 20 celiac patients on a gluten-free diet (GFD) with 20 healthy individuals referred to the Celiac Disease Department, Tehran, Iran, from August 2019 to February 2020. Microbial DNA extracted from fecal samples was evaluated by specific primer pairs using the real-time-polymerase chain reaction (PCR) technique. Statistical analysis was performed using IBM SPSS Statistics version 21.

    Findings

    The results of the demographic information of participants regarding the gender and the mean age as well as the Marsh classification showed no statistically significant difference between the two groups (P>0.05). The comparison of intestinal microbiota between the two study groups revealed that the rate of Bifidobacterium spp. and Lactobacillus spp. was significantly lower in celiac patients compared to the control group.

    Conclusion

    The results of this study confirmed the dysbiosis in celiac patients compared to healthy subjects. In addition, changes in the gut microbiome may contribute to the pathogenesis of the CD.

    Keywords: Celiac disease, Gastrointestinal microbiome, Dysbiosis, Diet gluten-free
  • Farida Sadeghi Fazel, Amir Rashid Lamir, Rambod Khajeie*, Akbar Safipour Afshar Pages 398-411
    Aims

    Coronary heart disease is one of the leading causes of mortality in modern societies. The disease is associated with the lack of physical activity and the expression of some genes involved in blood cholesterol transportation. Adenosine triphosphate (ATP)-binding cassette transporters G5/G8) ABCG5 and ABCG8) is the expression of adenosine triphosphate-dependent box protein genes 5 and 8, a member of the ABC transporter family, playing a crucial role in high-density lipoprotein cholesterol and lipoproteins metabolism. The action of ABCG5/8 is to remove cholesterol and decrease its toxicity. The increased activity of these two factors may prevent atherosclerosis. This study aims to investigate the effect of eight weeks of aerobic resistance training on ABCG5 and ABCG8 gene expression in coronary artery bypass grafting (CABG) patients.

    Methods & Materials

    The research population included 30 men voluntarily selected and randomly divided into an experimental (n=15) and control (n=15) group. The experimental group performed aerobic resistance training for eight weeks (3 sessions per week) and the control group had no exercise. The blood samples were taken 48 hours before the beginning of the first training session and 48 hours after the last training session while all subjects were fasting. Semi-quantitative polymerase chain reaction (PCR) was used to measure the expression of ABCG5 and ABCG8 genes. To analyze the data, independent and paired t tests were used at the significant level of 0.05 in SPSS software, version 21. 

    Findings

    The present study results showed that the aerobic resistance training group experienced a significant increase in the messenger ribonucleic acid (mRNA) expression of ABCG5 and ABCG8 genes as a result of eight weeks of aerobic resistance training compared to the control group. 

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, it is possible to suggest that aerobic resistance training increases the expression of ABCG5 and ABCG8 genes, and improves the cholesterol transportation process, which may improve recovery of coronary artery bypass grafting (CABG) patients and prevent cardiovascular diseases.

    Keywords: ABCG5, ABCG8 gene, Aerobic resistance training, Coronary artery bypass grafting, Patient
  • Sahand Fattahi, Yagoob Garedaghi* Pages 412-421
    Aims

    Different species of gongylonema are common parasites of rats that can be accidentally transmitted to humans and cause disease. This study aims to identify and investigate the morphology of Gongylonema neoplasticum and its zoonotic significance in Tabriz rats.

    Methods & Materials

    In this study, 100 rats (29 Rattus rattus and 71 Rattus norvegicus) were caught from different parts of Tabriz City in northwestern Iran using live traps. In the study areas, edible beetles are abundant and in almost all trapping areas local people complained about the presence of beetles. These beetles host the mediator of gongylonema parasites and easily infect animals, such as mice, rabbits, cats, cattle, and accidentally humans.

    Findings 

    In this study, the esophagus and stomach of rats were carefully examined for infection with gongylonema and only one of the following species was isolated from them, Gongylonema neoplasticum.

    Conclusion

    Due to the high abundance of beetles, high levels of Gongylonema neoplasticum were not reported, which can be considered in terms of human infections. More parasitological studies should be done in different geographical regions of Iran and other countries.

    Keywords: Gongylonema neoplasticum, Rattus, Tabriz City, Iran